Twee erg gezonde en tóch heerlijke recepten

Een klein maandje geleden deelden we onze eerste recepten met jullie: broccoli- en tomatensoep. Deze recepten werden erg gewaardeerd en meerdere malen gekookt door onze gebruikers/lezers. Leuk! Daarom delen we nu nóg twee erg gezonde en toch heerlijke recepten! Ook deze recepten zijn vrij simpel om te bereiden. Geniet er van!


Bron: Surinaams eten!
 

Bodyweight Workouts gevulde aubergine of courgette:

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: +- 40 minuten

Porties: 4
Kcal: +- 375
 
Ingrediënten:

  • 2 aubergines, gehalveerd
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400gr mager rundergehakt
  • 1tl oregano
  • 1/2tl kaneel
  • 6 tomaten (4 in stukjes, 2 in dunne plakjes)

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2. Schep het auberginevlees uit de helften. (dit kan met een lepel of met behulp van een mesje) Bewaar de 'lege' helften, je gaat ze later weer gebruiken.

3. Druppel olie over de helften en bestrooi deze met zout (en peper). Bak 25 minuten in de oven.

4. Snijd het auberginevlees vervolgens in blokjes en bak in een pan met de ui, kruiden, stukjes tomaat en knoflook in olie tot het zacht is. Haal dit mengsel uit de pan en zet apart. Optioneel: Bak het (vegetarische) gehakt bruin en voeg zout en peper toe naar smaak. Voeg het auberginemengsel toe en bak nogmaals 3 minuten.

5. Haal de helften uit de oven en vul deze met het (gehakt-) auberginemengsel en leg er de plakjes tomaat op. Bak nogmaals 20 minuten in de oven en genieten maar! (je kunt ook nog geraspte kaas toevoegen voor meer smaak, let wel: dit is minder gezond!)

Hou je niet van aubergine? Kies dan als alternatief voor bijvoorbeeld courgette!


Bron: Smulweb
 

Bodyweight Workouts gevulde paprika met gehakt en tuinerwten:

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: +- 45 minuten

Porties: 4
Kcal: +- 400
 
Ingrediënten:

  • 6 paprika's, gehalveerd
  • 1el zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50gr zonnebloempitten
  • 350gr mager rundergehakt
  • 1el baharat
  • 250gr tuinerwten (of doperwten)
  • 20gr peterselie

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steeltjes zitten. (voor een leuke look) 

2. Leg de paprika’s naast elkaar met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal. Bak ca. 10 tot 15 min. in de oven.

3. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

4.Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en zonnebloempitten 3 min. Voeg de baharat toe en bak 1 min. mee.

5. Voeg het gehakt, peper en eventueel zout toe en bak in 5 min. rul. Schep regelmatig om.

6.Haal de blaadjes van de peterselie, houd er een paar achter als garnering en snijd de rest fijn.

7. Meng de peterselie met de tuinerwten door het gehakt en vul de paprika’s ermee. (je kunt ook nog geraspte kaas toevoegen voor meer smaak, let wel: dit is minder gezond!)

8. Zet de paprika’s nog ca. 10 min. in de oven.

9. Garneer met de achtergehouden peterselie. 

Succes met bereiden en geniet van deze gezonde recepten!

  Lennert Fransen         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties